|

Wärtsilä levererar kraftverk till Sydamerika

Wärtsilä förhandlade fram avtalet på distans. Zoom
Foto: Wärtsilä

Wärtsilä förhandlade fram avtalet på distans.

I juni skrev Wärtsilä under ett viktigt kontrakt. Bolaget ska leverera ett kraftverk på 200 megawatt till ett land i Sydamerika.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Exakt vilket land det handlar om meddelar Wärtsilä inte. Kraftverket ska drivas av elva av Wärtsiläs 50SG-motorer som körs på naturgas. 

När kraftverket är igång för kommersiellt bruk i slutet av 2021 ska det leverera el till det nationella elnätet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tyska Uniper varnar för Nordstream 2-kollaps

Nordstream 2 skulle om gasledningen färdigställs fördubbla kapaciteten för gasleveranser direkt från Ryssland till Tyskland, via Östersjön. Arkivbild.
Foto: Bernd Wuestneck/AP/TT

Nordstream 2 skulle om gasledningen färdigställs fördubbla kapaciteten för gasleveranser direkt från Ryssland till Tyskland, via Östersjön. Arkivbild.

Den tyska kraftkoncernen Uniper varnar för att det ryskledda gasledningsprojektet Nordstream 2 kan kollapsa till följd av USA-sanktionerna som infördes i vintras.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan