|

Nytt fall i Södra Österbotten – antalet smittade 48

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Arkiv/Marcus Lillqvist

Seinäjoki centralsjukhus.

En person i Södra Österbotten har insjuknat i corona. Där är antalet smittade nu 48. I Vasa är läget oförändrat sedan förra veckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjukvårdsdistriktet i Södra Österbotten meddelar i dag att en person till har insjuknat i covid-19. Antalet smittade i distriktet är nu uppe i 48. 

Personen som insjuknat behöver inte sjukhusvård.

7 383 personer har hittills tagit ett coronatest i Seinäjoki. Bara i går uppsökte 103 personer sjukhuset för att låta testa sig. 


I Vasa är läget stabilt. Antalet smittade i Vasa sjukvårdsdistrikt är 63, precis som förra veckan. I Vasa har 4 414 personer hittills tagit ett coronatest.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Grupp ska bekämpa corona i Österbotten – epidemiläget är nära att trappas upp

Österbotten får en coronasamordningsgrupp.
Foto: Arkiv/Jonny Huggare Smeds

Österbotten får en coronasamordningsgrupp.

En regional arbetsgrupp ska följa med epidemiläget i Österbotten. Just nu befinner sig Vasa sjukvårdsdistrikt på gränsen till upptrappningsfasen med ett incidenstal på tio.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan