|

9 nya coronafall i Finland – fördubbling i antalet sjukhuspatienter

Institutet för hälsa och välfärd uppskattar att omkring 6 950 av alla de smittade i Finland redan har tillfrisknat från coronaviruset. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd uppskattar att omkring 6 950 av alla de smittade i Finland redan har tillfrisknat från coronaviruset.

Inga nya coronarelaterade dödsfall har skett under den senaste veckan. Sammanlagt har 329 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelade på fredagen om 9 nya fall av coronaviruset i Finland. Det innebär att det sammanlagda antalet smittade nu är uppe i 7 432 personer.

Några nya dödsfall på grund av covid-19 har inte skett sedan 24 juli, därmed är det sammanlagda antalet dödsfall i Finland fortfarande 329.

På sjukhusen runtom i landet vårdas nu 8 coronadrabbade personer, vilket är 4 fler än i onsdags. Av dem behöver ingen intensivvård.

Omkring 6 950 personer uppskattas redan ha tillfrisknat från viruset, vilket är över 90 procent av alla de smittade. Uppgifterna baserar sig på antalet rapporterade fall som det inte har kommit några nya coronarelaterade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstaterats.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ministrar sågar Kiurus förslag: "Beslut om tvångskarantän inte en fråga för politiker"

Statsminister Sanna Marin informerade medierna utanför Ständerhuset efter regeringens aftonskola.
Foto: Markku Ulander

Statsminister Sanna Marin informerade medierna utanför Ständerhuset efter regeringens aftonskola.

Förhastat och ett konstigt förslag, så kommenterar näringsminsiter Mika Lintilä förslaget om tvångstestning och obligatorisk karantän för alla som reser in i Finland från högriskländer. Inte politikernas uppgift att ta sådana beslut, säger statsministern.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan