|

S-Market i Gerby stängt – anställd har corona

S-Market i Gerby stängdes strax efter klockan 9 i morse. Zoom
Foto: Ida Erikson

S-Market i Gerby stängdes strax efter klockan 9 i morse.

S-Market i Gerby stängdes i dag på morgonen. Orsaken är att en anställd bekräftats smittad av corona. Resten av personalen är satt i karantän.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt en av Vasabladets läsare stängdes butiken strax efter klockan 9 på morgonen och alla kunder måste gå ut. 

KPO bekräftar att butiken stängts på grund av att personalen satts i karantän efter att de utsatts för coronasmitta. Det handlar om knappt tjugo personer. 

– Nu desinficerar vi butiken. Vi kommer knappast att kunna öppna butiken mer i dag, säger branschdirektör Antti Paananen på KPO. 

Vasa stads ansvarige infektionsläkare Heikki Kaukoranta bekräftar att personalen satts i karantän eftersom en av de anställda har testat positivt för coronaviruset.

Annons

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Maxmo förskola stängd sedan i onsdags – 19 utsatta för coronasmitta men mår bra

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).
Foto: Karin Sundström

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).

Tretton förskolebarn, tre skolbarn och tre ur personalen i Maxmo är i karantän. Två tester har tagits, men ingen verkar ha smittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan