Sjukvårdsdistriktet meddelar att personen, som nu är isolerad, har fått smittan utomlands. Överläkare Matti Rekiaro vid centralsjukhuset i Seinäjoki säger att det handlar om person som kommit till Finland från utlandet. Personen har alltså ingen stadigvarande adress i Finland.

– Arbetet med att spåra personer som utsatts för smittan pågår. Vi vet inte ännu hur många som sätts i karantän. Personen som konstaterades ha corona är isolerad och kan nu inte smitta andra, säger Rekiaro. 

Hittills har 56 fall av coronavirus konstaterats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det senaste dygnet har 645 personer testats och totalt är man nu upp i 15 000 tester.

– Förhoppningsvis har antalet tester per dygn stabiliserat sig. Just nu är vi ganska nära maxkapaciteten för vad vårt eget laboratorium och de vi anlitar mäktar med, säger Rekiaro. 

Vasa sjukvårdsdistrikt meddelar på måndagen att inga nya fall har bekräftats. Det senaste dygnet har 116 nya prover tagits, vilket gör att det totala antalet prover nu är 7619.

Uppdaterad kl 11.30 med kommentarer av överläkare Matti Rekiaro.