Coronaläget på onsdag: Ett nytt fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa centralsjukhus.

Vasa sjukvårdsdistrikt meddelar att ett nytt fall av coronavirus har konstaterats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdagen vid lunchtid meddelade Vasa sjukvårdsdistrikt om ett nytt bekräftat coronavirusfall. Det är det 77:e fallet inom sjukvårdsdistriktet och det första sedan förra helgen. I går togs 187 prover. Sedan pandemins början har sammanlagt 8052 prover tagits i Vasa sjukvårdsdistrikt. 

I Södra Österbotten har inga nya fall bekräftats sedan i söndags. Antalet tester sjönk markant det senaste dygnet jämfört med tidigare i veckan. I går testades 181 personer. I början av veckan låg provmängden på över 500 tester per dygn.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har man nu gjort 15 995 tester för covid-19. Hittills har totalt 56 fall av coronaviruset konstaterats inom distriktet.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Maxmo förskola stängd sedan i onsdags – 19 utsatta för coronasmitta men mår bra

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).
Foto: Karin Sundström

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).

Tretton förskolebarn, tre skolbarn och tre ur personalen i Maxmo är i karantän. Två tester har tagits, men ingen verkar ha smittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan