Coronasmittad besökte också Espresso House i Vasa

En person som har testat positivt för coronaviruset besökte Espresso House den 1 september. Zoom
Foto: Mikael Nybacka/Arkiv

En person som har testat positivt för coronaviruset besökte Espresso House den 1 september.

De personer som har besökt caféet under samma tidpunkt uppmanas vara uppmärksamma och genast gå och testa sig om de utvecklar symptom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasas smittskyddsläkare och ledande överläkare Heikki Kaukoranta informerar att den coronasmittade person som rört sig på Vasa universitet också har besökt Espresso House i Vasa centrum.

– Orsaken till att informationen kommer utspritt är att man inte på rak arm kommer ihåg vad man gjorde för en vecka sedan, speciellt inte om man är i chock, säger Kaukoranta. 

Personen besökte caféet tisdagen den 1 september klockan 13–13.30. Om man har besökt caféet under samma tidpunkt bör man vara uppmärksam på eventuella symptom. 

Den smittade är isolerad i sitt hem och de som utsatts har blivit kontaktade och har försatts i karantän.

Annons
– Fyra personer som jobbar på Espresso House kommer att sättas i karantän, säger Kaukoranta. 

Uppdaterad 13.05 med kommentar av Heikki Kaukoranta.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Maxmo förskola stängd sedan i onsdags – 19 utsatta för coronasmitta men mår bra

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).
Foto: Karin Sundström

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).

Tretton förskolebarn, tre skolbarn och tre ur personalen i Maxmo är i karantän. Två tester har tagits, men ingen verkar ha smittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan