Fem nya coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

Arkivbild: Bild från coronapolikliniken. Zoom
Foto: Soite

Arkivbild: Bild från coronapolikliniken.

Under söndagen har fem nya fall av covid-19 kommit till kännedom inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Alla bokförda fall är från Lestijärvi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fem nya coronafall har noterats i Lestijärvi som hör till Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt (Soite). De fem personerna som smittats av coronaviruset har isolerats hemma. Sjukvårdsdistriktet utreder var de smittade har vistats den senaste tiden. Nu finns det totalt 39 bokförda coronafall inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Som en försiktighetsåtgärd ska alla elever och all personal i Lesti skola (årskurserna 0–9)  coronatestas måndagen den 14 september.

De elever som har symtom ska undvika skolskjuts. Föräldrarna ska föra barnen till coronatestet. Efter testet fortsätter distansundervisningen.

Dessutom kommer servicehemmet Kotipirtti att införa besöksförbud. Alla som bor och jobbar på enheten kommer att ta coronatest. Processen har redan börjat.

Annons
I Mellersta Österbottens landskap rekommenderas användningen av munskydd.

På söndagen uppdagades ett nytt fall också i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. I Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterades inga nya fall. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Under det senaste dygnet har inga nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det meddelar sjukvårdsdistriktet på söndagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan