|

Praktikant på centralsjukhuset smittad av corona – tolv personer i karantän

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Den person som på onsdagen konstaterades smittad av corona gör sin praktik på Vasa centralsjukhus. Tolv personer kan ha utsatts för smitta och är nu satta i karantän.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den person som på onsdag eftermiddag konstaterades smittad av coronaviruset gör för tillfället sin praktik på Vasa centralsjukhus.  

Personen bor i ett annat sjukvårdsdistrikt och tog i onsdags kontakt med centralsjukhuset eftersom hen misstänkte smitta.

– Personen testades med ett snabbtest som visade sig vara positivt. Den testade personen var helt symtomfri före testet, säger Vasa centralsjukhus infektionsöverläkare Juha Salonen i ett pressmeddelande.

Nu pågår spårningsarbete för att ta reda på hur många som kan ha utsatts för smitta. Hittills har tolv personer satts i karantän. 

Annons
Centralsjukhuset meddelar ändå att inga patienter i nuläget har utsatts för smitta. Praktikanten har använt munskydd när hen haft kontakt med patienter. 

Samma person befann sig i tisdags på restaurang Niska i Vasa mellan klockan 17.30 och 19. Efter klockan 19 har personen besökt matbutiken Sale i Replot i Korsholm.

Andra som vistats vid dessa platser ungefär vid samma tider uppmanas låta sig testas för coronaviruset om symtom uppstår under de kommande två veckorna. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronavirus i avloppsvattnet i Jakobstad och Vasa – men inte i Karleby

Coronaviruset utsöndras i avföringen redan innan personen känner symptom på viruset.
Foto: Arkiv

Coronaviruset utsöndras i avföringen redan innan personen känner symptom på viruset.

Den nyaste mätningen visar att det finns coronavirus i avloppsvattnet i Vasa och Jakobstad. Karleby hör till de få städer i landet där inget virus hittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan