Den person som på onsdag eftermiddag konstaterades smittad av coronaviruset gör för tillfället sin praktik på Vasa centralsjukhus.  

Personen bor i ett annat sjukvårdsdistrikt och tog i onsdags kontakt med centralsjukhuset eftersom hen misstänkte smitta.

– Personen testades med ett snabbtest som visade sig vara positivt. Den testade personen var helt symtomfri före testet, säger Vasa centralsjukhus infektionsöverläkare Juha Salonen i ett pressmeddelande.

Nu pågår spårningsarbete för att ta reda på hur många som kan ha utsatts för smitta. Hittills har tolv personer satts i karantän. 

Centralsjukhuset meddelar ändå att inga patienter i nuläget har utsatts för smitta. Praktikanten har använt munskydd när hen haft kontakt med patienter. 

Samma person befann sig i tisdags på restaurang Niska i Vasa mellan klockan 17.30 och 19. Efter klockan 19 har personen besökt matbutiken Sale i Replot i Korsholm.

Andra som vistats vid dessa platser ungefär vid samma tider uppmanas låta sig testas för coronaviruset om symtom uppstår under de kommande två veckorna.