Maskin spårade ur – tåg ersattes med bussar

Tågtrafiken har problem. Zoom
Foto: Matias Risikko

Tågtrafiken har problem.

Tåg ersattes under måndagen av bussar både mellan Vasa och Seinäjoki och mellan Seinäjoki och Lappo. Ett tekniskt fel och en arbetsmaskin som spårat ur var orsakerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tågtrafiken på huvudbanan mellan Seinäjoki och Lappo avbröts på måndag eftermiddag. En maskin som höll på med banarbete i Lappo spårade ur. Några personskador uppstod ändå inte.

All tågtrafik i båda riktningarna ersattes med bussar, vilket samtidigt innebar förseningar. Man uppskattade att tågtrafiken skulle kunna återupptas senare under kvällen, och vid halv nio-tiden meddelade VR att trafiken höll på att återgå till det normala.


Mellan stationerna i Vasa och Seinäjoki gick det också bussar under måndagen. Ett tekniskt fel ledde till busstransport i stället för tågen från Seinäjoki klockan 16.41 och från Vasa klockan 18.05. Även här gäller att transporten med buss tar längre än med tåg.

VR uppdaterade informationen klockan 17.12, så att avbrottet inte längre gäller tåget från Seinäjoki till Vasa klockan 19.27.

Annons

Uppdatering klockan 20.38: VR meddelar att trafiken på stambanan återgår till det normala.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Flygekorrar kan stoppa vägplan i Liselund

Vy från Liselund mot centrum av Vasa. Den nya vägförbindelsen mellan Liselund och Strandlandsvägen planeras genom skogspartiet till höger i bild.
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Vy från Liselund mot centrum av Vasa. Den nya vägförbindelsen mellan Liselund och Strandlandsvägen planeras genom skogspartiet till höger i bild.

Den nya vägförbindelsen från Vasa centrum till de blivande stormarknaderna i Liselund är i vågskålen. Vasa miljöförening har överklagat planen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan