|

Coronablinkern fortsätter gå hem bland finländarna – närapå 2 miljoner nedladdningar

Coronablinkern lanserades den 31 augusti. Sedan dess har den laddats ned närapå två miljoner gånger. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

Coronablinkern lanserades den 31 augusti. Sedan dess har den laddats ned närapå två miljoner gånger.

Det ursprungliga målet var att en miljon användare skulle ladda ner Coronablinkern under september. Två veckor efter lansering har målet nåtts med närapå det dubbla.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Finländarna fortsätter att ladda ner smittspårningsappen Coronablinkern. Aleksi Yrttiaho, direktör för informationstjänsterna vid Institutet för hälsa och välfärd, bekräftar via Twitter att närapå 2 miljoner av landets totalt omkring 5,5 miljoner invånare nu bär runt på appen i sin smarttelefon.

Institutet för hälsa och välfärd hade som mål att nå 1 miljon användare under september. Finländarna visade sig ändå vara märkbart mer ivriga på att ladda ner appen, och redan under det första dygnet var målet nått.

Applikationen är en del av regeringens hybridstrategi för hanteringen av coronavirusepidemin. Enligt Institutet för hälsa och välfärd är syftet med applikationen att göra det enklare att få tag på personer som exponerats för coronaviruset och bryta smittkedjor.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tillbaka till striktare begränsningar för restaurangerna – gäller i hela landet

Landets krogar och restauranger får från och med den 8 oktober hålla öppet klockan 04-00.
Foto: Pixabay

Landets krogar och restauranger får från och med den 8 oktober hålla öppet klockan 04-00.

De nya begränsningarna träder i kraft den 8 oktober, och de innebär att landets restauranger måste stänga sina dörrar senast klockan 01.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan