|

Direktrapportering kl 16: Regeringen presenterar förslaget för nästa års budget

Regeringen har förhandlat om nästa års statsbudget i Ständerhuset i Helsingfors sedan i måndags. Zoom
Foto: Lauri Heikkinen/Statsrådets kansli/SPT

Regeringen har förhandlat om nästa års statsbudget i Ständerhuset i Helsingfors sedan i måndags.

Regeringens budgetförslag innehåller ett underskott på 10,7 miljarder euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen presenterar sitt förslag för statsbudgeten år 2021 på en presskonferens i dag, på onsdag, på eftermiddagen klockan 16. Regeringen har förhandlat om budgeten sedan i måndags.

Enligt finansminister Matti Vanhanen (C) har nästa års budget ett underskott på 10,7 miljarder euro, vilket är nästan 4 miljarder mera än vad som ingick i Finansministeriets budgetförslag som fungerat som förhandlingsunderlag.

I presskonferens deltar statsminister Sanna Marin (SDP), forsknings- och kulturminister Annika Saarikko (C), justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP), inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna), undervisningsminister Li Andersson (VF) och finansminister Vanhanen.

Enligt preliminära uppgifter har regeringen fattat beslut i flera betydande frågor. En av de stora frågorna är sysselsättningen och vilka beslut regeringen fattat för att öka den.

Annons
Regeringen har förbundit sig i regeringsprogrammet att skapa 60 000 nya jobb under regeringsperioden. Det här målet har sedermera höjts till 80 000.

Målet under budgetförhandlingarna har varit att fatta beslut om åtgärder som skapar 30 000 jobb. Beslut om resten av jobben fattas senare.

SPT direktrapporterar presskonferensen.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kimmo Sasi sågar regeringens hantering av coronaepidemin

Samlingspartiets tidigare riksdagsledamot Kimmo Sasi kräver att riksdagen ska initiera en utredning av regeringens coronastrategi.
Foto: Henri Forss/SPT

Samlingspartiets tidigare riksdagsledamot Kimmo Sasi kräver att riksdagen ska initiera en utredning av regeringens coronastrategi.

Nu kräver han att riksdagen utreder frågan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan