|

Ett nytt coronafall i Vasatrakten

Ytterligare en person inom Vasa sjukvårdsdistrikt har smittats av coronaviruset. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Ytterligare en person inom Vasa sjukvårdsdistrikt har smittats av coronaviruset.

Under onsdagen har ett nytt fall av coronaviruset bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Personen har under tisdagskvällen besökt Niska i Vasa och Sale i Replot.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett nytt coronafall har under onsdagen bekräftats i Österbotten, det informerar social- och hälsovårdssektorn i Vasa. Personen befinner sig i isolering i sitt hem och mår bra. 

Under tisdagen har personen i fråga befunnit sig på restaurang Niska i Vasa mellan klockan 17.30 och 19. Efter klockan 19 har personen besökt matbutiken Sale i Replot i Korsholm. Andra som vistats vid dessa platser ungefär vid dessa tider uppmanas låta sig testas för coronaviruset om symtom uppstår under de kommande två veckorna. Symtom man bör vara uppmärksam på inkluderar bland annat hosta, snuva, feber och ont i halsen.

Just nu kartlägger social- och hälsovårdssektorn i Vasa om och i så fall hur många andra personer som utsatts för  viruset i samband med dagens fall.

Det senaste fallet innebär att det nu totalt bekräftats 83 fall av coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början. 

Annons
Under det senaste dygnet har 158 coronaprover tagits i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
|

Vasa sjukvårdsdistrikt: Sex nya fall i dag – ursprunget till det sjätte fallet är inte känt

Foto: Arkiv

Vasa sjukvårdsdistrikt har sex nya fall av coronaviruset i dag. Fyra av dem blev smittade av en studerande som var på fest i Helsingfors.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan