Coronatestade i sjukvårdsdistriktet får svar också via Kanta-tjänsterna

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt görs 150–220 coronatester per vardag. Under helger utförs ett tiotal tester per dag. Zoom
Foto: Vilhelmina Öhman/SPT

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt görs 150–220 coronatester per vardag. Under helger utförs ett tiotal tester per dag.

Vasa sjukvårdsdistrikt effektiverar kommunikationen och börjar meddela resultat av coronatester både via telefon och via Kanta-tjänsterna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa sjukvårdsdistrikt meddelar att resultatet av coronatesterna framöver kommer att överföras direkt till Kanta-tjänsterna så fort testerna är analyserade.

Hittills har negativa resultat meddelats per sms och positiva per telefon. Detsamma gäller även framöver, men nu kommer också testade personer att själva kunna kolla resultaten via Kanta-tjänsterna.

Inom sjukvårdsdistriktet görs 150–220 coronatester per vardag. Under helger utförs dagligen ett tiotal tester.

Vasa sjukvårdsdistrikt meddelade om förändringen på torsdagen den 17 september, samma datum som Världshälsoorganisationen WHO har utlyst till internationell patientsäkerhetsdag.

Annons
"Så här patientsäkerhetsdagen till ära känns det bra att vi kan effektivera det system som vi använder för att informera om coronaresultat. Kommunikation och information utgör en av hörnstenarna för patientsäkerheten", säger chefsöverläkare Peter Nieminen på Vasa centralsjukhus i ett pressmeddelande.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Coronaläget lördag: 14 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus.
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Efter endast tre nya coronfall på fredagen noterades 14 nya fall på lördagen. Under det senaste dygnet har endast 51 personer testats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan