|

Parkeringsvakter ska röja bland elsparkcyklar i Stockholm

Parkeringsvakter ska från och med måndag kunna städa upp i röran av slarvigt parkerade elsparkcyklar. Zoom
Foto: Terje Pedersen/TT

Parkeringsvakter ska från och med måndag kunna städa upp i röran av slarvigt parkerade elsparkcyklar.

Parkeringsvakter ska från och med måndag kunna städa upp i röran av slarvigt parkerade elsparkcyklar i Stockholm, skriver SVT Nyheter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är p-vakterna i Stockholms stad som får det utökade ansvaret under en testperiod om ett par veckor. Det är genom att pröva samma lagutrymme som gör det möjligt att flytta på felparkerade bilar som det kan bli möjligt, förklarar trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP), för SVT. Godkänns systemet i trafiknämnden kan elsparkcykelbolagen komma att debiteras för varje felparkerad sparkcykel som p-vakterna tvingas att flytta på.

– Uppskattningsvis blir det omkring 300 kronor per elsparkcykel, säger Daniel Helldén (MP).

Sedan tidigare finns appar där man kan rapportera felparkerade elsparkcyklar. Bara ett par dagar efter lanseringen i Stockholm hade 10 000 rapporteringar kommit in, för att sedan hanteras av stadens trafikkontor och elsparkcykelaktörerna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Österbottningar i USA – Anki från Vasa vill ha Trump fyra år till i Vita huset

Anki Wright tillsammans med maken Ken. Anki har upplevt åtta presidentval sedan hon flyttade till USA 1988. I årets val stöder hon Donald Trump.
Foto: Privat

Anki Wright tillsammans med maken Ken. Anki har upplevt åtta presidentval sedan hon flyttade till USA 1988. I årets val stöder hon Donald Trump.

Donald Trump fick USA:s ekonomi på fötter och minskade arbetslösheten. Det är några förbättringar som Trump åstadkommit och som är avgörande för vem Anki Wright röstar på.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan