|

Kim Berg: Hela riksväg 3 ska med i huvudledsnätet

Kim Berg (SDP) vill att hela riksväg 3 ska bli en del av huvudledsnätet. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Kim Berg (SDP) vill att hela riksväg 3 ska bli en del av huvudledsnätet.

SDP:s riksdagsledamot Kim Berg vill att Jalasjärvi-Laihela sträckan ska tas med i huvudledsnätet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kim Berg vill att satsningen förverkligas så fort som möjligt, eftersom det är mycket viktigt för industrins livskraft.Det har också stor betydelse för försörjningsberedskapen, säger Berg i ett pressmeddelande. 

– Det är obegripligt varför riksväg tre i den gällande förordningen har delats upp i flera delar. Riksväg tre liksom alla viktiga trafikleder ska vara helheter, och därför ska nivån på skötseln och underhållet av riksvägarna vara enhetliga, säger Berg.

Om sträckan Jalasjärvi-Laihela fortfarande saknas i huvudledsnätet, finns det enligt Berg en risk för att nivån på underhållet försämras på den 70 kilometer långa sträckan.

– Vi riskerar också gå miste om viktiga investeringar som kunde öka livskraften mellan Laihela och Jalasjärvi, misstänker Berg.

Enligt Berg bör inkluderingen av sträckan mellan Jalasjärvi och Laihela till huvudledsnätet bli en del av regeringens ekonomiska återhämtningsåtgärder.

Den parlamentariska styrgruppen som uppgör den 12-årig planen för transportsystemet har förordningen om huvudleder på dagordningen i oktober.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya regler om vinterdäck – vägtrafiklagen betonar eget omdöme

Den nya vägtrafiklagen innebär också nya regler om vinterdäck.
Foto: Arkiv/Daniel Nissén

Den nya vägtrafiklagen innebär också nya regler om vinterdäck.

Tidigare var vinterdäck ett tvång från december till februari. Den nya lagen förutsätter att föraren själv kan bedöma vilka däck som behövs utifrån väder och väglag.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan