|

VIDEO: Regeringens pressinfo – nya restriktioner för restaurangerna

Statsminister Sanna Marin anlände till Ständerhuset vid halv fyratiden på tisdagen. Zoom
Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Statsminister Sanna Marin anlände till Ständerhuset vid halv fyratiden på tisdagen.

Barer och restauranger får åter skärpta öppethållningstider. Här kan du se regeringens pressinfo som gick av stapeln klockan 20.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klockan 16 på tisdagseftermiddagen inleddes regeringens förhandlingar bland annat gällande nya restriktioner för restaurangbranschen.

Från och med den 8 oktober får restauranger och barer hålla öppet till klockan ett på natten. Alkoholservering är tillåtet från nio på morgonen fram till midnatt.

I de regioner där smittan spridits snabbare tillämpas hårdare åtgärder: stängning klockan 23 och utskänkning till klockan 22. Detta ser ut att bli aktuellt bland annat i huvudstadsregionen. 

Regeringen informerar om de uppdaterade restriktionerna på tisdagskvällen. Se pressinformationen i videon nedan.

Annons
 
Klicka här om inte videon fungerar. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Yngre smittas nu – "Viruset visar inga tecken på att stanna av"

Vi kommer att få leva med coronan ännu länge, säger överläkare Taneli Puumalainen och överdirektör Mika Salminen från Institutet för hälsa och välfärd. Bilden är från en presskonferens i september.
Foto: Catariina Salo/SPT

Vi kommer att få leva med coronan ännu länge, säger överläkare Taneli Puumalainen och överdirektör Mika Salminen från Institutet för hälsa och välfärd. Bilden är från en presskonferens i september.

Testkapaciteten är tillräcklig, anger Institutet för hälsa och välfärd i sin lägesrapport. Ny statistik visar bland annat att höstens genomsmittliga coronasmittade är 10 år yngre än i våras.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan