Ett nytt coronafall i Södra Österbotten – smittläget i andra landskap oroar

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Tänk noga över resor till de landskap där smittspridningen nu accelererar, råder överläkare Matti Rekiaro i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ytterligare en person i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har bekräftats vara smittad med coronaviruset. Det meddelar distriktet på onsdagen.

Personen befinner sig i isolering och smittspårningen är avklarad. Enligt sjukvårdsdistriktet finns smittkällan utanför landskapsgränsen.

Det totala antalet bekräftade coronafall i Södra Österbotten är nu 77. Av dessa vårdas några på sjukhus. 


Från sjukvårdsdistriktets sida är man nu mycket orolig över den accelererande smittspridningen i andra landskap i landet. Överläkare Matti Rekiaro lyfter i ett pressmeddelande fram att coronaläget i Mellersta Finland, Birkaland och Nyland nu befinner sig i accelerationsskedet.

Annons

– Till exempel i Mellersta Finland är incidensen 15 gånger högre än i Södra Österbotten. Hos oss är incidenstalet 3,1 per 100 000 invånare, skriver Rekiaro. 

Han råder nu människor att noga tänka över resor till de landskap där smittspridningen accelererar.

– Många smittor har kommit från släktbesök, bröllop och andra samlingar. Som landskap kan vi inte isolera oss, men med våra egna val kan vi påverka hur coronasituationen utvecklas i vårt landskap.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Maxmo förskola stängd sedan i onsdags – 19 utsatta för coronasmitta men mår bra

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).
Foto: Karin Sundström

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).

Tretton förskolebarn, tre skolbarn och tre ur personalen i Maxmo är i karantän. Två tester har tagits, men ingen verkar ha smittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan