|

100 nya fall av coronaviruset

Institutet för hälsa och välfärd. Zoom
Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Institutet för hälsa och välfärd.

Hittills har sammanlagt 9 992 personer smittats av coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

100 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen. Sammanlagt har 9 992 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.

Under de föregående 14 dagarna har Finland haft 20,1 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare.

Enligt måndagens uppgifter har 345 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland. För tillfället får 22 personer sjukhusvård för covid-19, av dem får 4 intensivvård. Onsdagens uppgifter uppdateras senare under dagen.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Myndigheterna varnar: "Vasa är i en klass för sig – Undvik resor till Österbotten"

"Det är oroväckande att vi haft fler fall på social- och vårdenheter de senaste veckorna", säger Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategidirektör vid Social- och hälsovårdsministeriet.
Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva

"Det är oroväckande att vi haft fler fall på social- och vårdenheter de senaste veckorna", säger Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategidirektör vid Social- och hälsovårdsministeriet.

Tyngdpunkten ska ligga på det förebyggande arbetet i kommunerna, menar Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan