|

Nu över 10000 coronafall i Finland – "Viruset sprids nu bland 15–30-åringar"

Överläkaren Taneli Puumalainen vid institutet för hälsa och välfärd. Zoom
Foto: Lehtikuva/Markku Ulander

Överläkaren Taneli Puumalainen vid institutet för hälsa och välfärd.

Institutet för hälsa och välfärd och Social- och hälsovårdsministeriet höll en gemensam presskonferens om coronasituationen på förmiddagen. Här kan du se streamen och läsa vår direktrapportering.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
På presskonferensen behandlas coronasituationen både nationellt och internationellt. Därtill utlovas mera information om vilka restriktioner som kan väntas om smittspridningen ökar på nytt i Finland.

Social- och hälsovårdsministeriet har bett regionerna förbereda handlingsplaner för en eventuell upptrappningsfas. THL har sammanställt planerna.

I presskonferensen deltar strategidirektör Liisa-Maria Voipio Pulkki och avdelningschef Tuija Kumpulainen från ministeriet samt överläkare Taneli Puumalainen från THL.

 
Annons
Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya restriktioner för restaurangerna: Nattklubbar drabbas hårdast

Social- och hälsovårdsutskottets ordförande Markus Lohi (C) säger att restaurangbegränsningarna i fortsättningen är regionala och avhängiga av det epidemiologiska läget.
Foto: Henri Forss/SPT

Social- och hälsovårdsutskottets ordförande Markus Lohi (C) säger att restaurangbegränsningarna i fortsättningen är regionala och avhängiga av det epidemiologiska läget.

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott föreslår regionala restaurangrestriktioner som dessutom är avhängiga av vilken sorts restaurang det är fråga om.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan