Coronasmittad besökte Korv-Görans i Jakobstad

En coronasmittad person besökte Korv-Görans i onsdags. Zoom
Foto: Glenn Hägg

En coronasmittad person besökte Korv-Görans i onsdags.

En person bosatt på annan ort, som konstaterats vara smittad med coronavirus, besökte Korv-Görans i Jakobstad onsdagen den 30 september.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Detta meddelar Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad i ett pressmeddelande på tisdagen. 

Personen som besökte Korv-Görans var symtomfri men bedöms ha varit smittsam. Hen var vid Korv-Görans mellan klockan 13.30 och 14.30 onsdagen den 30 september. 

De personer som har vistats på den gemensamma matplatsen, food courten för restaurangerna Korv-Görans, mr Bank och Subway under samma tid ombes ta kontakt för coronatest, ifall de innan 14.10 får luftvägssymptom som hosta, snuva, feber eller halsont, meddelar Social- och hälsovårdsverket.

Telefonnumren man ska kontakta är: Jakobstad, Larsmo, Pedersöre: Malmska telefonrådgivning tel 06 786 1333. Nykarleby, telefonrådgivning tel 06 786 2701. Test kan tas alla veckodagar.

Annons
VD Johan Lindberg på Messina Ab som är moderbolag till Korv-Görans beklagar det skedda. 

– Vi har diskuterat med social- och hälsovårdsmyndigheterna och man har konstaterat att det är liten risk att någon annan ska ha blivit smittad på grund av vår kund. Men vi tar det säkra före det osäkra, säger Lindberg.

På Korv-Görans har man varit mycket noga med alla rutiner, städning, skydd med mera för att så bra som möjligt kunna garantera kundernas och personalens säkerhet under hela coronapandemin. 

– Vi tar det inträffade på största allvar. Vi har gjort allt vi kunnat, nu måste vi bara avvakta, säger Lindberg.

Uppdaterad kl 15.35 med Johan Lindbergs kommentar.

Visa fler
|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Tre nya fall av corona

Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt ger invånarna ett riktigt glädjebesked på fredag förmiddag. Bara tre nya fall av corona. Det är det lägsta antalet på hela oktober.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan