|

Yle: Striktare begränsningar för restauranger redan inkommande helg

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) meddelade om de uppdaterade begränsningarna för restauranger förra tisdagen. Zoom
Foto: Mikael Sjövall/SPT

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) meddelade om de uppdaterade begränsningarna för restauranger förra tisdagen.

Yle skriver att striktare begräsningar för restauranger i landskap som befinner sig i accelerationsfasen kan tas i bruk redan på fredag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Yles uppgifter påskyndar Social- och hälsovårdsministeriet ibruktagandet av de striktare begränsningarna för restaurangerna. Yle skriver att de kan tas i bruk redan på fredag.

Begränsningarna gäller områden som befinner sig i den så kallade accelerationsfasen. Dessa begränsningar skulle ursprungligen tas i bruk först nästa vecka.

Begränsningarna innebär att restaurangerna måste sluta sälja alkohol klockan 22 och stänga vid 23. Restaurangerna får välkomna högst hälften av den maximala kundkapaciteten.

Orsaken till påskyndandet är enligt Yle det förvärrade coronaepidemiläget.

Annons

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) meddelade redan förra tisdagen om de uppdaterade begränsningarna för restaurangerna.

De nationella begränsningarna träder i kraft på torsdag. Landets restauranger får enligt de nya begränsningarna öppna tidigast klockan 04 och alkoholförsäljningen får inledas tidigast klockan 09.

Kontakta skribenten
Ange gärna ditt namn och telefonnummer för redaktionens kännedom.
Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tallink Silja säger upp 100 – permitteringarna fortsätter

De flesta av Tallink Siljas anställda är för tillfället permitterade. Nu sägs cirka 100 anställda upp.
Foto: Christa Lundström/SPT

De flesta av Tallink Siljas anställda är för tillfället permitterade. Nu sägs cirka 100 anställda upp.

Den djupa och utdragna krisen drabbar Tallink Silja hårt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan