Coronasmittad gäst på restaurang i Närpes – besökare ska ge akt på symptom

En person som besökte Hotell Red and Greens restaurang i Närpes på lördagskvällen har testat positivt för covid-19. Nu går smittskyddsläkare ut med en uppmaning till andra restauranggäster.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Smittskyddsläkaren Anna-Maria Sandberg i Närpes vände sig på torsdagskvällen direkt till allmänheten:

– De som befunnit sig i Restaurang Red & Greens utrymmen fredagen 2.10  mellan klockan 16 och 21 och lördagen 3.10 mellan klockan 19 och 21 uppmanas vara extra observanta på eventuella förkylningssymtom under kommande vecka och vid behov kontakta hälsovårdscentralen. 

Restaurangen har på sin facebook-sida själv gått ut med vad det handlar om. En person som besökte restaurangen på lördagskvällen mellan klockan 19 och 20 har testat positivt för covid-19. Det är därför nu myndigheterna vill uppmärksamma andra gäster på risken för att de kan ha exponerats för coronaviruset. 

Som Sydin/VBL tidigare berättat har en tillfällig inhoppare som jobbade på restaurangen på fredagskvällen (2.10) senare bekräftats ha covid-19. Inhopparen var inte på jobb på lördagen eller senare, och de fyra personer som jobbade samma fredagskväll i restaurangen har satts i karantän. Det var restaurangen som i tisdags självmant gick ut med information om vad som hänt. Något myndighetsmeddelande gavs inte den gången.

Läkare träffar patienter på vårdcentraler – så vill direktören förbättra mentalvården

Mirja Remes, direktör för psykiatrin vid Vasa centralsjukhus, räknar med att vården bli bättre när läkare skickas från centralsjukhuset att ta emot patienter på vårdcentralerna.
Foto: Mikael Nybacka

Mirja Remes, direktör för psykiatrin vid Vasa centralsjukhus, räknar med att vården bli bättre när läkare skickas från centralsjukhuset att ta emot patienter på vårdcentralerna.

Psykiatriker ska träffa patienter på vårdcentraler. Så vill Mirja Remes, direktör för psykiatrin vid Vasa centralsjukhus, förbättra mentalvården.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan