Fyra coronapatienter på sjukhus i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Fem nya fall bekräftade i sjukvårdsdistriktet under helgen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under lördagen och söndagen har sammanlagt fem nya fall av coronasmitta konstaterats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Fallen har koppling till tidigare kända smittkedjor och smittspårningsarbetet är nu gjort. De smittade samt personer som exponerats är nu i isolering och karantän. 

Under den senaste tiden har totalt åtta av de smittade i Södra Österbotten varit yrkeshögskolestuderande.

Det totala antalet smittade i distriktet uppgår nu till 135. Av dessa vårdas fyra personer på sjukhus.

Incidenstalet är nu 31,6 per 100 000 invånare för de senaste 14 dagarna (61 nya fall) och 16,6 för de senaste sju dagarna (32 nya fall).

Annons
Sjukvårdsdistriktet rekommenderar att alla som besöker sjukhuset använder munskydd. I första hand önskar man att besökarna har med egna munskydd, men vid behov kan man även fråga efter ett i informationen eller på avdelningen. 


Uppdaterad klockan 12.30 med incidenstalet för Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Maxmo förskola stängd sedan i onsdags – 19 utsatta för coronasmitta men mår bra

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).
Foto: Karin Sundström

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).

Tretton förskolebarn, tre skolbarn och tre ur personalen i Maxmo är i karantän. Två tester har tagits, men ingen verkar ha smittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan