Sju nya fall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Personer som besökte affären Power och campusområdet i Kurikka förra veckan uppmanas vara uppmärksamma på om de utvecklar symptom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sju nya fall av coronasmitta har bekräftats i Södra Österbotten, meddelar sjukvårdsdistriktet på tisdagen. Största delen av de nya fallen har att göra med smittkedjor som är kända sedan tidigare och en del av de som nu smittats var därför redan i karantän då de fick sina positiva testresultat.

Sjukvårdsdistriktet meddelar också om symptomfria personer, som sedan visat sig vara coronapositiva, som rört sig i affären Power i köpcentret Ideapark i Seinäjoki och på Sedus campus i Kurikka.

Personen i Power-affären befann sig där mellan klockan 15 och 20 måndagen den 5 oktober. Risken att personen exponerat kunder för smitta bedöms som liten, men de som besökte affären den eftermiddagen uppmanas vara uppmärksamma på om de utvecklar symptom fram till den 15 oktober.

De personer som exponerats för personen på campusområdet i Kurikka onsdagen den 7 oktober har redan påträffats och totalt åtta personer är nu i karantän. Men också andra som befann sig på campus den dagen uppmanas vara uppmärksamma på om de utvecklar symptom fram till den 18 oktober.

Annons
Det totala antalet coronasmittade i Södra Österbotten uppgår nu till 142 personer. Några av dessa vårdas på sjukhus. Incidenstalet i sjukvårdsdistriktet är nu 24,4 per 100 000 invånare för de senaste två veckorna.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Incidensen sjunker – men landets fyra värst drabbade kommuner är österbottniska

Vasa sjukvårdsdistrikt är fortfarande det enda område i landet som anses ha nått en allmän samhällssmitta.
Foto: Cecilia Udd

Vasa sjukvårdsdistrikt är fortfarande det enda område i landet som anses ha nått en allmän samhällssmitta.

Vasa, Vörå, Närpes, Korsholm. Det är de kommuner i Finland som drabbats värst av coronaviruset de senaste 14 dagarna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan