Sju nya fall av coronasmitta har bekräftats i Södra Österbotten, meddelar sjukvårdsdistriktet på tisdagen. Största delen av de nya fallen har att göra med smittkedjor som är kända sedan tidigare och en del av de som nu smittats var därför redan i karantän då de fick sina positiva testresultat.

Sjukvårdsdistriktet meddelar också om symptomfria personer, som sedan visat sig vara coronapositiva, som rört sig i affären Power i köpcentret Ideapark i Seinäjoki och på Sedus campus i Kurikka.

Personen i Power-affären befann sig där mellan klockan 15 och 20 måndagen den 5 oktober. Risken att personen exponerat kunder för smitta bedöms som liten, men de som besökte affären den eftermiddagen uppmanas vara uppmärksamma på om de utvecklar symptom fram till den 15 oktober.

De personer som exponerats för personen på campusområdet i Kurikka onsdagen den 7 oktober har redan påträffats och totalt åtta personer är nu i karantän. Men också andra som befann sig på campus den dagen uppmanas vara uppmärksamma på om de utvecklar symptom fram till den 18 oktober.

Det totala antalet coronasmittade i Södra Österbotten uppgår nu till 142 personer. Några av dessa vårdas på sjukhus. Incidenstalet i sjukvårdsdistriktet är nu 24,4 per 100 000 invånare för de senaste två veckorna.