|

En flytt om något är ett hedersuppdrag!

Zoom

Niemi Palvelut utvidgade sin verksamhet till Vasa

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Niemi Palvelut fick sin början för nära 40 år sedan i huvudstadsregionen och är idag ett ledande flytt- och logistikföretag såväl i Finland som i Norden. I oktober öppnade företaget sin åttonde filial i Vasa.

Niemi Palveluts utvecklingshistoria kunde gott vara en österbottnisk företagshistoria. I början fanns bara far Niemi och mor Niemi, en begagnad paketbil och hundra flyttlådor. Marknadsföringen sparkades igång med en två rader lång annons i Helsingin Sanomat.

”Men telefonen började ringa och fortsatte att ringa i stadig takt, och snart behövdes mer arbetskraft, som lyckligtvis fanns nära till hands. På detta sätt kom bröderna Ilpo, Juha, Kai och Esa med några års mellanrum med på färden”, sammanfattar Mika Lehtinen, pinfärsk regionchef vid det nyöppnade Vasakontoret.

”Nu, 39 år senare, är alla fyra bröder fortfarande starkt närvarande i företagets verksamhet, och Niemi Palvelut har vuxit till ett ledande flytt- och logistikföretag i Finland och Norden, vars lönelistor innefattar 1300 anställda och i vars depåer över 150 röda bilar står redo för tjänstgöring.”

Mika Lehtinen är regionchef på Niemi Palveluts verksamhetspunkt i Vasa

Mika Lehtinen är regionchef på Niemi Palveluts verksamhetspunkt i Vasa


Dags att styra kosan mot Vasa

Det är ett lustigt sammanträffande att en av de första flyttjobben som far Niemi och mor Niemi gjorde på 80-talet gick just till Vasa, för att sedan fortsätta med båt till Umeå och vidare till Norges fjordar. Nu är cirkeln sluten och Niemi Palvelut betjänar förutom Vasa och dess närkommuner även företag och konsumenter i Södra och Mellersta Österbotten.

”Vår filial i Vasa erbjuder Niemis fulla utbud: flytthjälp för hushåll och företag, i Finland och utomlands, logistiktjänster, kort- och långtidsförvaring, evenemangstjänster och återvinningstjänster”, berättar Lehtinen. ”Vi betjänar även kunder som vill sköta flytten själv: från oss kan man hyra flyttlådor och köpa olika slags förpackningsmaterial och skyddstillbehör.”


Säker, ansvarsfull och pålitlig verksamhet

Lehtinen säger att han enkelt kunnat anpassa sig till familjeföretaget Niemis företagskultur: ”Niemis värdegrund och arbetssätt passar det österbottniska sättet perfekt: Niemi håller sitt ord, är noggrann och gör vad som avtalats – och gärna till och med lite mer.”

”En flytt om något är ett hedersuppdrag”, slår Lehtinen fast.

”Som ett serviceföretag är vår framgång starkt bunden till våra anställdas motivation, arbetsbelåtenhet, kompetens och känsla för service.”

God servicekompetens kan bara stärkas av kvalitativ och fortgående skolning: hur man packar, hur man skyddar, hur man bär, hur man transporterar – och i vilken ordning.

”Min egen introduktion började med flyttskolning. Jag fick hoppa in direkt, och självklart på ett jobb med trappor.”

Arbetet fungerar normal även i undantagstider

Coronapandemin har detta år fått många företag både i Finland och ute i världen att kämpa för sin överlevnad. Niemi Palvelut har lyckligtvis undvikit de värsta utmaningarna.

”Vi har kunnat betjäna våra kunder vid alla verksamhetspunkter precis som förut, utan att pruta på kvalitén”, konstaterar en nöjd Lehtinen. ”Och viktigast av allt: tack vare omfattande skyddsåtgärder har vi kunnat ta hand om både våra anställdas och våra kunders hälsa.”


Hela flottan går på fossilfritt bränsle

Niemi Palvelut tar klimatförändringen och främjandet av återvinning och cirkulär ekonomi på allvar. Det egna återvinningssystemet garanterar att allt överflödigt antingen återanvänds eller återvinns i form av energi, detta för att undvika miljöbelastande avfall som måste transporteras till deponier.

Företaget har även gått över till att köra helt fossilfritt. ”Hela vår fordonsflotta kör fossilfritt: antingen med gas, förnybar diesel eller med el”, berömmer Lehtinen. ”Vi kan med andra ord konstatera att Finlands grönaste flyttar är röda.”

Niemi Palvelut har förutom hus-, företags- och utlandsflyttar också specialiserat sig på evenemangs-, logisitik- och mässtjänster. Företaget besörjer årligen runt 36 000 flyttar och runt 62 000 andra serviceprojekt, och har omkring 1300 anställda. Företaget har kontor i Helsingfors, Jyväskylä, Kuopio, Lahtis, Uleåborg, Tammerfors, Åbo och Vasa, och evenemangsenheten finns i Mässcentrum i Helsingfors.

 

|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Tre nya fall av corona

Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt ger invånarna ett riktigt glädjebesked på fredag förmiddag. Bara tre nya fall av corona. Det är det lägsta antalet på hela oktober.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €