Tre nya fall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

En av de smittade besökte en pub i Laihela två kvällar i rad förra helgen. Övriga pubgäster uppmanas nu vara uppmärksamma på om de utvecklar symptom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tre nya coronafall har konstaterats i Södra Österbotten. Smittkedjorna är kända i samtliga fall och smittspårningsarbetet är avklarat, uppger sjukvårdsdistriktet på torsdagen.

En av de smittade deltog i karaokekvällarna på Pub Doris i Laihela både fredagen den 9 och lördagen den 10 oktober. De som befann sig på puben under samma kvällar uppmanas nu följa med om de utvecklar symptom fram till den 20 oktober, och i så fall ta kontakt med sin hälsostation.

LÄS OCKSÅ: Coronasituationen i Vasa oroar i Södra Österbotten – "Inte läge åka dit nu"

Det totala antalet smittade i Södra Österbotten uppgår nu till 145 personer. "Några" personer vårdas på sjukhus, enligt sjukvårdsdistriktet.

Annons
Incidenstalet för de senaste 14 dagarna är 33,7 per 100 000 invånare (65 nya fall) och för de senaste sju dagarna 14,5 per 100 000 invånare (28 nya fall).

523 personer i sjukvårdsdistriktet testade sig för coronaviruset under onsdagen. Totalt har 34 423 tester tagits sedan pandemins början – och av dessa har 0,8 procent varit positiva

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Maxmo förskola stängd sedan i onsdags – 19 utsatta för coronasmitta men mår bra

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).
Foto: Karin Sundström

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).

Tretton förskolebarn, tre skolbarn och tre ur personalen i Maxmo är i karantän. Två tester har tagits, men ingen verkar ha smittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan