|

Vägarbete runt Metviken stör trafiken nästa vecka

Nästa vecka asfalteras Alskatvägen i Metviksområdet vilket påverkar trafiken. Zoom
Foto: Arkiv/Anders Strandén

Nästa vecka asfalteras Alskatvägen i Metviksområdet vilket påverkar trafiken.

Bilister uppmanas ta alternativa rutter när Alskatvägen asfalteras i Metviksområdet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nästa vecka genomförs asfalteringsarbete i Metviksområdet i Vasa som påverkar trafikarrangemangen. Arbetet utförs 18-25 oktober och i mån av möjlighet kvälls- och nattetid. Staden uppmanar bilister att, om möjligt, använda sig av alternativa rutter under den här tiden. 

Alskatvägen asfalteras i två skeden. Från söndag (18.10) till tisdag (20.10) asfalteras vägen i riktningen från centrum mot Gerby. Då dirigeras trafiken från Vöråstans korsning till de filer som kommer från Gerbyhållet, varvid inte heller avfarten till Brändö och Dragnäsbäck är i användning.

Från tisdag till fredag (23.10) asfalteras andra riktningen. Då är Alskatvägen helt avstängd på sträckan Gerby-Brändö och trafiken dirigeras via Gerbyvägen. 

Inom ungefär fyra dygn efter att asfalteringen är klar kommer vägmarkeringar att målas. Trafiken dirigeras under tiden arbetet pågår.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tröttkört Sport manglades totalt av Ilves: "Helt klart vår sämsta prestation som lag"

Panu Mieho stod för två assists mot Niko Hovinens Sport.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Panu Mieho stod för två assists mot Niko Hovinens Sport.

Sports nio matcher långa "klassresa" är över. Den slutade med en storförlust mot Ilves i Tammerfors. Nu åker örnarna tillbaka till Vasa, laddar batterierna – och debuterar förhoppningsvis i ett nytt örnnäste om två veckor.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan