|

FSS: Vårdreformen och läropliktsreformen hotar splittra elevernas stödtjänster

Alexandra Wegelius, förbundsordförande för Finlands Svenska Skolungdomsförbund, är orolig för att vårdreformen och läropliktsreformen kan medföra problem för den förebyggande vården i skolorna. Zoom
Foto: FSS

Alexandra Wegelius, förbundsordförande för Finlands Svenska Skolungdomsförbund, är orolig för att vårdreformen och läropliktsreformen kan medföra problem för den förebyggande vården i skolorna.

Finlands Svenska Skolungdomsförbund kritiserar läropliktsreformens strama tidtabell.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Två stora reformer kan innebära problem för eleverna då de genomförs samtidigt: Social- och hälsovårdsreformen och läropliktsreformen. Den ena lägger press på kommunerna, medan den flyttar ansvaret för skolpsykologer och kuratorstjänster till landskapen, skriver Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS) i ett pressmeddelande.

– Regeringen vill minska marginalisering genom läropliktsreformen. Ändå minskar vårdreformen indirekt finansieringen inom den förebyggande vården som är väsentlig för ungas hälsa. Stödtjänster och vård för elever och studerande varierar regionalt men att skära ned i vissa regioner bidrar inte till ökad jämlikhet, säger Alexandra Wegelius, ordförande för FSS, i pressmeddelandet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

STT: Stulna uppgifter möjliggör snabblånsbedrägeri

Psykoterapiföretaget Vastaamo har råkat ut för ett allvarligt dataintrång där tusentals patientjournaler och personuppgifter läckt ut.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Psykoterapiföretaget Vastaamo har råkat ut för ett allvarligt dataintrång där tusentals patientjournaler och personuppgifter läckt ut.

Möjligt för hackare att shoppa på nätet med stulna personsignum.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan