|

Sanna Marin testade negativt – nytt coronatest på måndag

Sanna Marin (SDP) lämnade EU-toppmötet på fredagen efter misstänkt coronaexponering. Zoom
Foto: Johanna Geron/Lehtikuva

Sanna Marin (SDP) lämnade EU-toppmötet på fredagen efter misstänkt coronaexponering.

Sanna Marin (SDP) har isolerat sig själv efter misstänkt coronaexponering. Om statsministern testar negativt en gång till upphör isoleringen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Sanna Marin (SDP) testades för covid-19 då hon återvände till Finland från ett EU-toppmöte. Testet var negativt, meddelar Statsrådets kansli.

Marin fortsätter isolera sig och ska testas på nytt på måndag. Om följande test även är negativt kommer självisoleringen att upphöra.

På fredagen lämnade Marin toppmötet i Bryssel som en försiktighetsåtgärd, efter en misstanke om att hon kunde ha exponerats för coronaviruset. Sveriges statsminister Stefan Löfven fick representera Finland i stället.

Tidigare hade Sannfinländarnas riksdagsledamot Tom Packalén testat positivt för corona. Marin och Packalén hade vistats i samma lokaler under veckan.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

STT: Stulna uppgifter möjliggör snabblånsbedrägeri

Psykoterapiföretaget Vastaamo har råkat ut för ett allvarligt dataintrång där tusentals patientjournaler och personuppgifter läckt ut.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Psykoterapiföretaget Vastaamo har råkat ut för ett allvarligt dataintrång där tusentals patientjournaler och personuppgifter läckt ut.

Möjligt för hackare att shoppa på nätet med stulna personsignum.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan