En anställd vid Vasa stadssjukhus har testat positivt för covid-19. Det finns en risk för andra smittade, men den risken är liten, informerar Vasa stad.

Personen i fråga var ledig då de första symtomen visade sig och har inte jobbat sedan dess. För säkerhetsskull har ändå två andra anställda vid samma avdelning satts i karantän. Den smittade jobbar på avdelning 7 på stadssjukhuset vid Dammbrunnsvägen i Vasa. Personen befinner sig i hemvård och mår bra.

Flera försiktighetsåtgärder har nu vidtagits och enligt Markus Råback, överläkare inom hem- och anstaltsvården i Vasa, är läget under kontroll.

– Personalen, patienterna och deras anhöriga informerades om saken genast då vi fick kännedom om smittan. De personer vi anser att behöver testas har testats.  Avgränsningarna har fungerat väl och patienterna är i effektiverad symtombevakning, Råback.

De patienter som är i effektiverad symtombevakning på avdelning 7 vårdas i egna rum, och på detta sätt kan risken för smitta minskas ännu mera.

Fram tills den sista oktober råder besöksförbud vid Vasa stadssjukhus avdelningar och det effektiverade serviceboendet för seniorer.