Coronafri vecka inom Soite – under 50 personer i karantän

I nuläget är under en procent av de coronatest som tas av Soite positiva. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

I nuläget är under en procent av de coronatest som tas av Soite positiva.

Inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt fortsätter man trotsa trenden och rapporterar att inga nya coronafall konstaterats denna vecka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Måndag, tisdag och onsdag har inga nya coronafall alls konstaterats inom Soites område, som omfattar kommunerna Karleby, Kronoby, Kannus, Toholampi, Lestijoki, Perho, Halso, Vetil, Kaustby och Reisjärvi.

De senast konstaterade fallen av covid-19 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt var i helgen, då sammanlagt fem fall konstaterades. De här fanns bland personer som redan var i karantän och alltså inte exponerat någon för smittan.  Det är många som kommit ur karantän de senaste dagarna, och i nuläget finns under 50 personer i karantän på Soites område.

Man fortsätter ändå hålla Björkhagens mottagning stängd också nästa vecka, för att kunna styra mer personal till coronaarbetet.

Soite uppdaterar incidenstalet, som alltså säger hur många smittfall det finns per 100 000 personer, varje måndag. I måndags var det 36.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

RFV fick bråttom efter THL:s senaste rapport – "Det fanns inte tid för någon förvarning"

Regionförvaltningsverkets kovändning på tisdagen kom som en överraskning för många.
Foto: Mikael Herrgård/Arkiv

Regionförvaltningsverkets kovändning på tisdagen kom som en överraskning för många.

Trots ett relativt bra coronaläge är Österbotten en del av helhetsbedömningen. Och att RFV:s begränsning drabbar kultur och sport beror på att de inte har makt över något annat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan