|

Mattson & Lucander fick Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

Bilderboken "Vi är lajon!" av den svenska författaren Jens Mattsson och den finländska illustratören Jenny Lucander fick Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jens Mattsson och Jenny Lucander och mottar priset för ett verk som står omutligt på barnets sida, med ett barnperspektiv genomdrivet i både text och bild, meddelar Nordiska rådet i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Priset delades ut av Islands president Guðni Th. Jóhannesson under den digitala prisutdelningen av Nordiska rådets priser 2020 tisdag kväll. Covid-19 satte stopp för prisutdelningen på Island och vinnarna av de fem priserna avslöjades istället under en annorlunda prisfest online.

Bland de nominerade till priset fanns Nykarlebybördiga Karin Erlandsson med romanen "Segraren". 

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Alex från Jakobstad ställer ut på tunnelbanan i Stockholm

Som bildkonstnär kallar sig Alex Backlund från Jakobstad för Alex Rosa. Den här hösten får Alex Rosa visa en installation i glaspaviljongen på tunnelbanans perrong vid Odenplan i Stockholm.
Foto: Hans Ekestang

Som bildkonstnär kallar sig Alex Backlund från Jakobstad för Alex Rosa. Den här hösten får Alex Rosa visa en installation i glaspaviljongen på tunnelbanans perrong vid Odenplan i Stockholm.

Alex Backlund från Jakobstad har en utställning på tunnelbanans perrong vid Odenplan i Stockholm. Under sitt artistnamn Alex Rosa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan