Läkar- och skötarmottagning i Gerby och Korsnäståget igen från och med måndag

Gerby Hälsostation. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Gerby Hälsostation.

Personalen som arbetat med smittspårning kan nu återgå till hälsostationerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I samband med det stora coronautbrottet i Vasa i början på oktober beslöt staden att stänga skötar- och läkarmottagningarna vid hälsostationerna i Gerby och Korsnäståget. Detta för att personalen behövdes smittspårningsarbetet i stället.

Nu när coronafallen minskat betydligt och läget är under kontroll kommer smittspårarna att återgå till sina arbetsuppgifter vid hälsostationerna. Från och med måndag den 2 november kommer skötar- och läkarmottagningarna i Gerby och Korsnäståget att fungera igen, meddelar Vasa stad.

Staden påminner också om att alla som besöker hälsostationerna bör använda munskydd. Om man glömt att ta med ett munskydd så får man ett på hälsostationen.

Mottagningen för patienter med symptom på luftvägsinfektioin är fortsättningsvis koncentrerad till huvudhälsostationen på Dammbrunnsvägen 4. Mottagningen fungerar med tidsbokning via hälsostationernas telefonservicenummer.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Fimlab klarar inte inflödet på 4000 coronaprover per dygn – måste skicka en del vidare

Här, vid Fimlabs centrallaboratorium i Tammerfors, analyseras coronaproverna från fem sjukvårdsdistrikt. Men just nu har man svårt att hinna med.
Foto: Rami Marjamäki

Här, vid Fimlabs centrallaboratorium i Tammerfors, analyseras coronaproverna från fem sjukvårdsdistrikt. Men just nu har man svårt att hinna med.

Trots miljonsatsning på nya maskiner har Fimlab problem med kapaciteten. Delvis beror det på otur. Vd:n Ari Miettinen: "Blir bättre om en vecka."

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan