|

"Idol"-Paulina: Såklart jag får hat

Paulina Pancenkov tävlar med Demi Lovatos "Stone cold" i veckans "Idol". Zoom
Foto: Anders Wiklund/TT

Paulina Pancenkov tävlar med Demi Lovatos "Stone cold" i veckans "Idol".

Innan Paulina Pancenkovs morfar gick bort anmälde han henne till Lilla Melodifestivalen. Nu har "Idol"-deltagaren från Bjuv vuxit in i ett mognare sound – och fortsätter att sikta mot toppen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För Paulina Pancenkov har musiken alltid varit en självklarhet. Alla i hennes familj är musikaliska och lillasystern Suzi P tävlade tidigare under året i Melodifestivalen med låten "Moves".

– Vi lär oss mycket av varandra, Suzi brukar ringa mig innan fredagsfinalen och säga "Gör så här! Har du fixat koreografin? Kolla in i kameran!", berättar Paulina Pancenkov.

Hon började tidigt uppträda på skolavslutningar och i samma veva fixade hennes morfar in henne på olika konsertställen. 2016 sökte Paulina Pancenkov för första gången in till "Idol" och tog sig till slutaudition. Tack vare sin morfar hade hon redan då erfarenhet av att tävla i musik.

– Mot slutet av 2013 fick fick jag reda på att min morfar hade cancer, och det gick väldigt fort. Han fick reda på det i september-oktober och gick bort i december, säger 20-åringen.

Annons


Hamnade i depression


Några månader senare berättade Paulina Pancenkovs mamma att morfadern hade anmält henne till Lilla Melodifestivalen.

– När han gick bort hamnade jag i en depression, jag var inte mig själv längre, och tänkte att "nej, jag gör det inte". Men mamma sade "gör det för hans skull, tänk att han gjorde det för dig". Då glömde jag allting och bara körde, säger hon.

Den här "Idol"-vändan känner hon sig mognare och mer förberedd än när hon sökte in 2016. En grej har hon lärt sig: att ha kul.

– Tidigare var jag så rädd och tänkte hela tiden att min röst måste vara perfekt. Men nu tänker jag bara att jag ska ha kul. De två senaste fredagarna har jag glömt bort texten, jag har bara hittat på! När jag lyssnade igenom efteråt sjöng jag någonting helt annat, men skit samma, ingen kommer att märka någonting, säger hon.

I början av fredagsfinalerna drabbades flera
Foto: Fredrik Sandberg/TT

I början av fredagsfinalerna drabbades flera "Idol"-deltagare av covid-19. Paulina Pancenkov klarade sig, men är rädd för att bli sjuk nu. " Alltså att sitta i karantän i två veckor, jag satt och grät på mitt rum, eftersom jag inte fick komma ut", säger hon.
"Van vid kritik"


Inför fredagsfinalen har tittarna fått rösta om vilka låtar som idolerna ska sjunga, och för Paulina Pancenkov blev det Demi Lovatos "Stone cold". Hon känner ett starkt stöd från sociala medier, även om vissa röster är kritiska.

– Innan jag siktade på "Idol" var jag inne på Tiktok där jag har nästan 80 000 följare. Jag var lite van vid kritik och hatkommentarer, så jag var redo.


Brukar du få hatkommentarer?

– Ja, såklart! Det får alla. Jag har fått det från början, både om min röst och om sådant man inte tar åt sig av: "Du är ful" – okej, kul? säger hon och fortsätter:

– Men jag tar inte åt mig eftersom jag får mer positivt än negativt.

Veckans låtar

  • Niklas Hultberg: "Heroes" – Måns Zelmerlöw
  • Nadja Holm: "Listen" – Beyoncé
  • Simon Karlsson: "Hold back the river" – James Bay
  • Herman Silow: "This love" – Maroon 5
  • Ella Hedström: "Rosa himmel" – Molly Sandén
  • Paulina Pancenkov: "Stone cold" – Demi Lovato
  • Caspar Camitz: "Hallelujah" – Jeff Buckley
  • Nova Luther: "Flashlight" – Jessie J
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

"Idol"-Nadja: Hoppas en tjej vinner

Det är dags för semifinal i "Idol". "Det känns verkligen i kroppen att vi har varit i gång ett tag och lagt i en högre växel. Jag är väldigt tacksam och glad över att jag får vara med", säger Nadja Holm.
Foto: Anders Wiklund/TT

Det är dags för semifinal i "Idol". "Det känns verkligen i kroppen att vi har varit i gång ett tag och lagt i en högre växel. Jag är väldigt tacksam och glad över att jag får vara med", säger Nadja Holm.

Det närmar sig semifinal i den coronapräglade säsongen av "Idol". Nadja Holm börjar känna av nerverna.– Om någon kan sätta käppar i hjulet på mig är det jag själv, säger hon.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan