|

68 personer får sjukhusvård för coronaviruset – ett nytt dödsfall

För tillfället vårdades 13 personer på intensivvårdsavdelningar runtom i landet. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

För tillfället vårdades 13 personer på intensivvårdsavdelningar runtom i landet.

Hittills har 17 385 personer smittats av coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För tillfället får 68 personer sjukhusvård för covid-19. Av dem vårdades 13 på intensivvårdsavdelningar runtom i landet.

Sammanlagt har 17 385 personer i Finland smittats av covid-19 sedan epidemins början. Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 49,8 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare.

På fredagen rapporterade Institutet för hälsa och välfärd om ytterligare ett nytt dödsfall, vilket innebär att totalt 362 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Annons

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Snart stänger Finland EU-gränserna igen – Marin: "Smittläget varierar kraftigt mellan länderna"

De två stora helheterna som regeringen ska fatta beslut om gäller gränsbegränsningarna och en uppdatering av regeringens hybridstrategi.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

De två stora helheterna som regeringen ska fatta beslut om gäller gränsbegränsningarna och en uppdatering av regeringens hybridstrategi.

Regeringen sitter för tillfället på Ständerhuset och diskuterar vad som kommer att hända med Finlands gränser och hur Finland ska bemöta de nya virusvarianterna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan