|

90 nya coronafall i Finland – ytterligare ett dödsfall

Sammanlagt 17 887 personer i Finland har smittats av coronaviruset. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT/SPT

Sammanlagt 17 887 personer i Finland har smittats av coronaviruset.

Under helgen ökade antalet coronasmittade sjukhuspatienter med närapå 20. Nu behöver 86 personer sjukhusvård på grund av viruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar på måndagen om 90 nya coronafall i Finland, vilket innebär att sammanlagt 17 887 personer i landet smittats sedan epidemins början.

Ytterligare ett dödsfall har skett sedan i fredags, och totalt har nu 363 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Antalet coronasmittade personer som behöver sjukhusvård har ökat med 18 under helgen. Sammanlagt vårdas nu 86 personer på sjukhus runtom i landet på grund av viruset. Av dem behöver 13 intensivvård.

Av alla de smittade uppskattar institutet att omkring 12 700, alltså närapå 75 procent, har tillfrisknat. Uppskattningen baserar sig på de fall som rapporterats till institutet, och som det tre veckor efter att smittan bekräftats ännu inte funnits några nya virusrelaterade uppföljningsuppgifter om.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Inga oväntade biverkningar av coronavaccinerna – "Inte ens Viagra genomgick en sådan här minutiös granskning"

Fimea har registrerat endast 105 fall av biverkningar av de coronavacciner som har använts i Finland. På fredagen hade cirka 83 000 finländare vaccinerats mot coronaviruset.
Foto: Satakunta sjukvårdsdistrikt/SPT

Fimea har registrerat endast 105 fall av biverkningar av de coronavacciner som har använts i Finland. På fredagen hade cirka 83 000 finländare vaccinerats mot coronaviruset.

Varken Fimea eller Institutet för hälsa och välfärd ser någon anledning att utreda de biverkningar som coronavaccinerna har orsakat hittills.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan