Soite nu uppe i 100 coronafall – ett nytt fall konstaterat

Det totala antalet konstaterade coronafall inom Soites område är nu tresiffrigt. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Det totala antalet konstaterade coronafall inom Soites område är nu tresiffrigt.

Soite rapporterar om ett nytt konstaterat coronafall, vilket innebär att Mellersta Österbottens sjukvårdsdsdistrikt nu noterat ett tresiffrigt antal fall sedan pandemins början.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya coronafallet har koppling till en tidigare smittkedja och den drabbade har redan varit i karantän. Därför har inga nya personer exponerats för viruset.

Sedan i våras när pandemin startade har Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt nu konstaterat 100 fall av covid-19. Det här kan jämföras med Vasa sjukvårdsdistrikts 1015 fall (10.11). Befolkningsmängden inom Soites område är 77 304, jämfört med Vasa sjukvårdsdistrikts 169 807 invånare.

Mellersta Österbotten befinner sig fortfarande på epidemins utgångsnivå och bara 0,4 procent av alla test som tas är positiva. Incidensen, alltså förekomsten per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är 17,9. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Över hälften av dagens nya coronafall finns i Vasa

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.
Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.

De strängare coronarestriktionerna som kommer nästa vecka behövs för att få bukt med epidemin och de muterade virusen säger Heikki Kaukoranta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan