|

Över 300 nya fall av corona i Finland

Incidensen i Finland är nu 51,1 nya fall per 100 000 invånare. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Incidensen i Finland är nu 51,1 nya fall per 100 000 invånare.

Hittills har 18 858 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

316 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd på fredagen. Igår var antalet nya fall 197.

Sammanlagt har 18 858 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.

Enligt onsdagens uppgifter får 73 personer sjukhusvård med anledning av covid-19. 14 av dessa får intensivvård. 365 personer har avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 51,1 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare. Det är högre än under den senaste uppföljningsperioden då incidensen låg på 45,7.

Annons
Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Inga oväntade biverkningar av coronavaccinerna – "Inte ens Viagra genomgick en sådan här minutiös granskning"

Fimea har registrerat endast 105 fall av biverkningar av de coronavacciner som har använts i Finland. På fredagen hade cirka 83 000 finländare vaccinerats mot coronaviruset.
Foto: Satakunta sjukvårdsdistrikt/SPT

Fimea har registrerat endast 105 fall av biverkningar av de coronavacciner som har använts i Finland. På fredagen hade cirka 83 000 finländare vaccinerats mot coronaviruset.

Varken Fimea eller Institutet för hälsa och välfärd ser någon anledning att utreda de biverkningar som coronavaccinerna har orsakat hittills.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan