|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Två nya fall av corona

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

UPPDATERAD. Två personer har det senaste dygnet konstaterats smittade av coronaviruset. Ett fall finns i Jakobstadsregionen och ett i Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det ena av de två fallen är i Jakobstadsregionen, enligt Malmskas smittskyddsläkare Johanna Gripenberg. 

– Smittkällan är inte klar i det här fallet, personen har inte varit i karantän sedan tidigare. Förra veckan hade vi också ett par fall där smittkällan förblivit oklar. Jag betonar vikten att fortsätta vara på alerten, och ta kontakt för test vid symtom. Använd munskydd, beakta säkerhetsavstånd, begränsa kontakter, säger Johanna Gripenberg.


Det andra fallet konstaterades i Vasa. Det bekräftar Vasa stads ledande överläkare och smittskyddsläkare Heikki Kaukoranta. 

– Personen hade blivit utsatt i norra delen av distriktet och var redan i karantän före hen testade positivt. Personen mår bra och vårdas hemma. 

Annons

De två nya fallen betyder att 1 059 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt har smittats sedan i mars. 

 
Just nu är incidenstalet för distriktet 46. Vi befinner oss därmed i en accelerationsfas i epidemin. 

I går söndag kom 73 personer till centralsjukhuset för att ta ett coronatest. 


Marina Kinnunen.
Foto: Mikael Nybacka

Marina Kinnunen.LÄS MERA HÄR: I går sade sjukvårdsdirektören Marina Kinnunen att coronaläget är under kontroll. I morgon tisdag ska samordningsgruppen träffas igen för att se över situationen. Då ska man bland annat ta ställning till den starka rekommendationen om munskydd som gäller till 18 november.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Dagens fem nya fall finns på olika håll i Österbotten – tiotals har exponerats för smitta

Peter Nieminen.
Foto: Mikael Nybacka

Peter Nieminen.

Coronaläget i övriga Finland oroar i Vasa sjukvårdsdistrikt – den senaste tiden har en del av smittorna kommit från utanför Österbotten. "Nu gäller det att orka ta det försiktigt", säger chefsöverläkare Peter Nieminen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan