Två nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Stora mängder tester har ökat trycket på laboratoriet i Tammerfors. Den som testat sig i Vasa sjukvårdsdistrikt kan därför få vänta längre på ett resultat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt två nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats på torsdag förmiddag. Under såväl onsdagen som tisdagen rapporterade man om noll nya fall.

Sjukvårdsdistriktet påpekar dock att svaren på många testresultat fortfarande dröjer eftersom det just nu tas stora mängder coronatester på andra håll i Finland. Chefsöverläkare Peter Nieminen sade på onsdagen att man normalt brukar få svar inom två dagar, men att det kan ta upp till tre dagar den här veckan.

– Analyserna görs i Tammerfors. Där tar man hand om prover från Tammerfors, Jyväskylä, Tavastehus och Lahtis, där antalet positiva fall har ökat. Det leder till att analysprocesserna förlängs, sade Nieminen på onsdagen.

 
Incidensen fortsätter sjunka
Annons

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 1085 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt. Incidenstalet är i dag, torsdag, 26 smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. Sjukvårdsdistriktet befinner sig för tillfället i epidemins mellanfas, den så kallade accelerationsfasen.

Sjukvårdsdistriktet uppdaterar varje onsdag kommunernas klassificering enligt incidenstal de senaste 14 dagarna. Enligt gårdagens sammanställning är incidenstalet för tillfället högst i Nykarleby där det ligger mellan 100 och 199. I Larsmo, Pedersöre och Jakobstad är incidensen mellan 50 och 99. I Laihela, Korsholm, Närpes, Vasa och Vörå är incidensen mellan 10 och 49 och allra lägst är den i Kaskö, Korsnäs, Kristinestad och Malax där den är mellan 0 och 9.

LÄS OCKSÅ: Incidensen sjunker i Österbotten – här är de senaste siffrorna i våra kommuner

Totalt 26389 coronatester har tagits i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början. Under onsdagen var det 148 personer som testade sig för coronaviruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasa sjukvårdsdistrikt: Sex nya fall i dag

Foto: Jonny Huggare-Smeds

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar om sex nya bekräftade fall av corona.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan