|

Vasa sjukvårdsdistrikt: Fyra nya fall i dag – läget sämst i Nykarleby

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Det senaste dygnet har Vasa sjukvårdsdistrikt fyra nya bekräftade fall av corona.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag har sjukvårdsdistriktet 1103 fall totalt sedan i mars.

Incidentstalet för de två senaste veckorna per 100 000 personer är nu i distriktet 18. I går tisdag var talet 19. Sjukvårdsdistriktet befinner sig fortfarande i en accelerationsfas. 

I dag kom också de kommunvisa uppgifterna om incidenstal. I Nykarleby är läget just nu sämst i distriktet. 

Laihela, Korsholm, Jakobstad, Vasa och Vörå ligger alla i accelerationfasen, medan Kaskö, Korsnäs, Kristinestad, Larsmo, Malax, Närpes och Pedersöre befinner sig i den lägsta fasen. Där har man haft under nio fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. 

 I går togs 300 coronatester i sjukvårdsdistriktet. 


Coronasamordningsgruppen hade möte i tisdags och kunde då konstatera att det fortfarande förekommer smittfall i många kommuner. Flera av dessa fall härstammar inte från Österbotten. Dessutom har man hittat smittfall bland utländska säsongsarbetare.

I Nykarleby har flera av de insjuknade redan haft smittan i sina familjer. Det är en orsak till att incidenstalet för tillfället är högt just där. 

Helhetsläget i Österbotten är lugnt, men incidensen har igen börjat stiga en aning. I och med att coronaläget i resten av landet och i världen är oroväckande så vill samordningsgruppen hålla kvar de restriktioner som infördes när Österbotten gick in i accelerationsfasen.

Annons

– Invånarna är värda ett stort tack för att vi nu befinner oss i ett så här bra läge, säger Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Marina Kinnunen i ett pressmeddelande.

– Men vi måste fortfarande arbeta för att hålla läget under kontroll, bland annat på grund av det läge som råder utomlands och i övriga landet, och därför måste vi bibehålla de skyddsåtgärder och restriktioner som vi införde när vi gick in accelerationsfasen.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Antalet coronatester minskar – 72 på en dag är för lite, säger Kinnunen

Marina Kinnunen.
Foto: Mikael Nybacka

Marina Kinnunen.

På lördagen testade 72 personer sig för covid-19 i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det är alldeles för lite, säger Marina Kinnunen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan