|

Grävarbete på Vasaesplanaden kan orsaka trafikstockning i centrum

Grävarbete på Vasaesplanaden vid Nedre Torget kan orsaka trafikstockning i Vasa centrum mellan onsdag och fredag den här veckan. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Grävarbete på Vasaesplanaden vid Nedre Torget kan orsaka trafikstockning i Vasa centrum mellan onsdag och fredag den här veckan.

Grävarbetet inleds på Vasaesplanaden vid Nedre torget på onsdag. Stör trafiken i riktning mot Vasklot.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I morgon, onsdag, börjar Vasa Elektriska reparera ett läckande fjärrvärmerör på Vasaesplanaden vid Nedre torget. Arbetet pågår fram till fredag och kan stundvis orsaka trafikstockningar i centrumområdet, meddelar staden.

Grävarbetet stör de fordon som är på väg västerut längs Vasaesplanaden, det vill säga i riktning mot Vasklot. Den vänstra filen stängs av vid Nedre torget på en sträcka av cirka 50 meter och trafiken styrs då med trafikmärken och skyltar längs den högra filen förbi grävningsplatsen.

Det tillfälliga trafikarrangemanget medför inga förändringar i trafiken då man vänder frånVasaesplanaden i riktning mot Handelsesplanaden.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Wasalines vd kritisk till regeringens exitstrategi: "Det enda som verkligen hjälper är att få folk vaccinerade"

Peter Ståhlberg hoppas att sommarens hållpunkter kring bland annat slopad gränskontroll ska hålla sträck, men menar också att kommunalvalet styr snacket om en exitstrategi.
Foto: Marcus Lillkvist

Peter Ståhlberg hoppas att sommarens hållpunkter kring bland annat slopad gränskontroll ska hålla sträck, men menar också att kommunalvalet styr snacket om en exitstrategi.

Öka vaccintillgången och ta fram ett vaccinpass som ger vaccinerade rätt att resa fritt. Annars kan resebranschen gå under, säger Peter Ståhlberg.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan