Fyra coronafria dagar inom Soite – snart 30 000 tester gjorda

Soite närmar sig 30 000 utförda coronatest. Enligt siffror från i måndags är endast 0,2 procent av dem positiva i nuläget. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Soite närmar sig 30 000 utförda coronatest. Enligt siffror från i måndags är endast 0,2 procent av dem positiva i nuläget.

För fjärde dagen i rad rapporteras noll nya fall av covid-19 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den här veckan har endast ett nytt fall av coronaviruset rapporterats, nämligen i måndags. Ingen patient vårdas heller på Möcs för covid-19 just nu. Sammanlagt är fallen i sjukvårdsdistriktet 148 sedan pandemins början i våras. 

Soite närmar sig nu 30 000 gjorda coronatester under hela pandemin. Antalet tester per 100 000 invånare är 38 067,9 stycken. I Vasa sjukvårdsdistrikt är motsvarande siffra 23 740,5. 

På måndag uppdaterar Soite incidensen, alltså förekomsten av coronaviruset per 100 00o invånare för de senaste två veckorna.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Över hälften av dagens nya coronafall finns i Vasa

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.
Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.

De strängare coronarestriktionerna som kommer nästa vecka behövs för att få bukt med epidemin och de muterade virusen säger Heikki Kaukoranta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan