|

Institutet för hälsa och välfärd: 252 nya fall av covid-19

Det har gjorts 2 306 672 coronavirustest i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Finlands testningskapacitet är cirka 26 000 test per dag. Zoom
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Det har gjorts 2 306 672 coronavirustest i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Finlands testningskapacitet är cirka 26 000 test per dag.

506 dödsfall med koppling till sjukdomen covid-19 har rapporterats i Finland, enligt Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fram till måndagseftermiddagen hade 33 414 fall av sjukdomen covid-19 konstaterats i Finland, enligt statistik från Institutet för hälsa och välfärd. Det är 252 fler än ett dygn tidigare. Covid-19 orsakas av coronaviruset.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare, för de senaste 14 dygnen är 93,8. I Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är incidensen 180,4 och i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 165,9.

Fram till måndagseftermiddagen hade 506 dödsfall som haft koppling till covid-19 rapporterats i Finland, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Institutet uppskattar att ungefär 22 500 personer tillfrisknat efter att ha insjuknat i covid-19.

281 personer i Finland får sjukhusvård på grund av covid-19, uppger Institutet för hälsa och välfärd. 33 av dem får intensivvård.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan