|

Institutet för hälsa och välfärd: 438 nya fall av covid-19

Finlands testningskapacitet är över 26 000 test per dag. Zoom
Foto: Lehtikuva

Finlands testningskapacitet är över 26 000 test per dag.

Cirka 80 procent av alla som insjuknat i covid-19 har tillfrisknat, uppskattar Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fram till onsdagseftermiddagen hade 35 858 fall av sjukdomen covid-19 konstaterats i Finland, enligt statistik från Institutet för hälsa och välfärd. Det är 438 fler än ett dygn tidigare. Covid-19 orsakas av coronaviruset.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare, för de senaste 14 dygnen är 71,3. I Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är incidensen 145,3 och i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 126,8. På Åland är incidensen 129,6, enligt Institutet för hälsa och välfärd.

Fram till onsdagseftermiddagen hade 556 dödsfall som haft koppling till covid-19 rapporterats i Finland, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Institutet uppskattar att ungefär 29 000 personer tillfrisknat efter att ha insjuknat i covid-19.

211 personer i Finland får sjukhusvård på grund av covid-19, uppger Institutet för hälsa och välfärd. 30 av dem får intensivvård.

Annons

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan