|

Färre coronatest under julhelgen

Antalet coronatest minskade med en fjärdedel under julveckan, uppger Social- och hälsovårdsministeriet. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Antalet coronatest minskade med en fjärdedel under julveckan, uppger Social- och hälsovårdsministeriet.

Social- och hälsovårdsministeriet befarar att antalet coronafall kan öka efter nyårshelgen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet coronatest minskade med en fjärdedel under julveckan, uppger Social- och hälsovårdsministeriet. Det här kan synas i statistiken om smittläget.

Sammanlagt 3 950 nya fall av coronaviruset har uppdagats under årets två sista veckor, vilket är 2 000 färre fall än under de föregående 14 dagarna. Incidensen har likaså sjunkit från 93 till 71 per 100 000 invånare under samma tidsperiod.

Enligt Social- och hälsovårdsministeriet kan det finnas ett mörkertal i statistiken på grund av den minskade testningen. Det här innebär att antalet coronafall kan öka efter nyårshelgen.

"Det är möjligt att människor som har symtom inte har låtit testa sig under julhelgen som under en vanlig vardag", skriver ministeriet i ett pressmeddelande.

Annons
Ministeriet utesluter inte heller att den gynnsamma utvecklingen beror på de tuffa restriktionerna.

Sammanlagt 73 procent av de registrerade coronafallen förra veckan drabbade personer under 50. Enligt onsdagens siffror är det hittills 35 858 finländare som har smittats av coronaviruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan