|

249 nya fall av coronaviruset

Sammanlagt 249 nya coronafall registrerades på torsdagen, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sammanlagt 249 nya coronafall registrerades på torsdagen, uppger Institutet för hälsa och välfärd.

Under de två senaste veckorna har 3 877 personer testats positivt för coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt 249 nya coronafall registrerades på torsdagen av Institutet för hälsa och välfärd. Det totala antalet coronasmittade finländare är därmed 36 107 personer, uppger institutet.

Incidensen fortsätter att sjunka och landar nu på 70 coronafall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, då motsvarande siffra för de föregående två veckorna var 104,4.

Sammanlagt 6 691 nya coronatest har gjorts under det senaste dygnet. Enligt onsdagens siffror är det nu 211 coronapatienter som vårdas på sjukhus och 30 av dem vårdas på intensiven. 556 finländare har hittills dött av sjukdomen covid-19.

Under de två senaste veckorna har 3 877 personer testats positivt för coronaviruset. Största delen av de nya fallen har registrerats i sjukvårdsdistrikten inom Helsingfors och Nyland, Egentliga Finland, Birkaland, Mellersta Finland, Norra Österbotten och Päijänne-Tavastland.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan