Vasa sjukvårdsdistrikt: Tre nya coronafall har bekräftats

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Tre nya fall av coronaviruset. Det rapporterar Vasa sjukvårdsdistrikt på onsdag förmiddag. Samtliga tre är på Malmska sjukhusets område i Jakobstadsregionen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under det senaste dygnet har tre personer testat positivt för coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt. Överläkare Britt-Mari Bjon bekräftar att samtliga tre fall är inom Jakobstads sjuk och hälsovårdsdistrikt. 

Av de nya fallen hör ett till en tidigare känd smittkedja, en person har testats på annan ort i samband med en resa och det i tredje fallet håller man som bäst på och utreder smittkedjan. 

–Vi har för närvarande cirka 80 personer i Jakobstadsregionen som är satta i karantän, säger Britt-Mari Bjon.

Det totala antalet fall i sjukvårdsdistriktet nu är 1 332. Incidenstalet, talet som anger antalet fall de senaste 14 dagarna per 100 000 invånare, har sjunkit till 37. I går var det 38.  

Annons
– Vi har nu elva kommuner i accelerationsfasen och två kommuner i spridningsfasen, sade sjukvårdsdistriktets direktör Marina Kinnunen på tisdagen. 

På tisdagen sökte sig 222 personer till vården för att testa om de smittats av viruset. Sammanlagt 35 289 test har tagits sedan pandemin bröt ut.  

Från Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt rapporteras inga nya fall för andra dagen i rad.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

GRAFIK: Som mest togs 666 coronatester under ett dygn – snart bokförs också vaccinationerna

I oktober togs flest tester i distriktet.
Foto: Mikael Nybacka

I oktober togs flest tester i distriktet.

Det som började med enstaka tester per dag nådde sin kulmen med närmare 700 prov under ett dygn i oktober. Vi har fått ta del av Vasa sjukvårdsdistrikts statistik ända från mars.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan