Ett nytt fall inom Soite – färre blodprov i Terjärv och Nedervetil på grund av coronan

Soite rapporterar ett nytt coronafall på torsdagen. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Soite rapporterar ett nytt coronafall på torsdagen.

Soite rapporterar ett nytt fall av covid-19 på torsdagen. Smittkedjan är känd och de exponerade har kartlagts.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ingen patient med covid-19 vårdas för tillfället på Möcs.

Incidensen, alltså förekomsten av coronasmitta per 100 000 invånare, de senaste 14 dagarna är 7,7. Antalet coronafall de senaste 14 dagarna är 6.

Coronavaccineringen är i full gång inom Soite och coronaberedskapsgruppen beslöt att Björkhagens hälsostation fortsätter med begränsade mottagning ända till den 7 mars. Det innebär att det är möjligt att få tid till läkare och hälsovårdare där enbart via tidsbokning.

Dessutom beslöt gruppen att dra ner på de dagar blodprov kan tas vid vissa hälsomottagningar under tiden 18 januari till 18 mars. Det här berör Terjärv hälsomottagning där laboratorieprov under den här tiden kan tas bara två gånger i veckan i stället för tre. Det samma gäller Kelviå hälsovårdsstation. Vid Nedervetilmottagningen dras antalet dagar med provtagning ner från två till en.

Annons
Beslutet beror på att Nordlab meddelat att man måste minska på provtagningarna inom Soites område, för att personalstyrkan ska räcka till för att analysera coronatester. Beslutet om vilka mottagningar som berörs har gjorts redan tidigare, utifrån en bedömning av hur många som använder sig av dem.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

GRAFIK: Som mest togs 666 coronatester under ett dygn – snart bokförs också vaccinationerna

I oktober togs flest tester i distriktet.
Foto: Mikael Nybacka

I oktober togs flest tester i distriktet.

Det som började med enstaka tester per dag nådde sin kulmen med närmare 700 prov under ett dygn i oktober. Vi har fått ta del av Vasa sjukvårdsdistrikts statistik ända från mars.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan